Skip to content

Aangezien administratie en belastingaangifte doen tegenwoordig vooral online wordt gedaan zijn er steeds meer mensen die in de knel komen. Het niet zo maar er zijn heel veel digibeten. Als je wat jonger bent kan je je niet voorstellen dat mensen niet overweg kunnen met computers in welke vorm dan ook. Toch is er een hele grote groep ouderen die de technologische veranderingen en verbeteringen niet bij kan benen. Dit zorgt bij het dagelijkse leven steeds meer voor problemen. De klantenservice per telefoon kost veel meer tijd en geld dan een online klantenservice.

Daarnaast streven vele instanties er naar om al hun diensten alleen via internet beschikbaar te maken. Hierdoor komen ouderen in de knel aangezien vaak al geen computer in huis hebben. Als ze wel een computer in huis hebben gebruiken de meeste deze alleen op te mailen met familie en vrienden.

Juist voor deze groep zijn ICT trainingen van groot belang. Het is een kwetsbare groep voor internet criminelen en hierdoor zijn oudere mensen ook bang om online te gaan. Toch is dat zeker niet nodig want met goede hulp kan iedereen veilig surfen en zijn zaken online regelen.

De start van leren om gaan met computers hoeft niet eens online te zijn. Het begin zit hem al in leren werken met Microsoft programma’s en daar de basics van leren. Het begint allemaal met een typcursus zodat ze op een rustig tempo kunnen toetsen.

Daarna kan een cursus word heel veel voordelen hebben voor ouderen. Ze hoeven niet meer met de hand brieven te schrijven. Zeker voor mensen met reuma in de handen is dat een voordeel. Het schrijven met een toetsenbord kost veel minder energie en moeite dan een geschreven brief.
Nadat de belangrijkste Word programma’s zijn doorgenomen is het zaak om een internet veiligheid cursus te doen. Hiermee leren ouderen hoe ze veilig kunnen surfen en niet door internet criminelen in de val worden gelokt. Er wordt vooral geleerd dat het weggeven van informatie nooit nodig is en daarom ook vooral niet moet worden gedaan. Daarnaast moeten wachtwoorden op een belangrijke plek worden opgeslagen en er moet diversiteit in de wachtwoorden zijn.

Een maal op het internet kunnen ouderen kennis maken met sociale media. Hierdoor kunnen ze dag en nacht zien wat hun kinderen en kleinkinderen aan het uitspoken zijn. Het gevoel van eenzaamheid wordt verkleind en dit is een groot pluspunt. Ook kunnen ouderen online spelletjes doen die ze normaal 1x per week in het weekend met vrienden beoefenen.

Het is zeker mogelijk om digibeten te ontdoen van hun titel. De manier waarop en de voorlichting in verschillende stadia zal ervoor zorgen dat de onderneming een succes wordt.

Voor iedereen die een eigen bedrijf heeft is het een gegeven dat het onderhouden van relaties een groot goed is. ‘De klant is koning’, zo luidt het eeuwige mantra. En die instelling kan alle verschil maken in tijden van fikse concurrentie. Een manier om de klant zich speciaal te laten voelen is door het uitdelen van relatiegeschenken. Daarnaast zorgt een relatiegeschenk ook nog eens voor een goede naamsbekendheid.

Welk relatiegeschenk voor je bedrijf

Maar dan is het natuurlijk de vraag welk relatiegeschenk het best bij je bedrijf past. Wellicht is het dan handig om allereerst eens na te gaan welke uitstraling je wil dat je bedrijf naar buiten toe heeft. Soms ligt iets voor de hand. Werk je bijvoorbeeld in de sportbranche? Dan is het natuurlijk een logische keuze om bidons te laten bedrukken, net zoals je binnen de ICT-sector gepersonaliseerde usb-sticks weg kunt geven.

Advies op maat

Maar dat hoeft natuurlijk allemaal niet zo te zijn, en jij bepaalt uiteindelijk wat en op welke manier de relatiegeschenken tot stand gaan komen. Dan is het handig om bij relatiegeschenken.nl advies te vragen over de mogelijkheden op dit gebied. Dit bedrijf heeft inmiddels veertig jaar ervaring in de wereld van de relatiegeschenken en beschikt over elf verschillende mogelijkheden om je geschenk te laten drukken, en dat alles tegen zeer scherpe prijzen. Zo beschik je altijd snel en goedkoop over een volledig persoonlijk relatiegeschenk.

De transformatie van data naar waardevolle en bruikbare informatie wordt ook wel Business Intelligence genoemd. Als ondernemer of manager van een bedrijf of onderneming zult u er alles aan doen om informatie zoveel mogelijk bruikbaar te maken voor de groei van uw bedrijf. Het is dan ook zeker aan te raden om gebruik te maken van een BI Consultant. Deze kan u onder andere helpen bij het beheren van grote hoeveelheden data en het transformeren van deze data naar bruikbare en waardevolle informatie. In een tijd waarin opslagruimte een steeds belangrijkere rol gaat spelen, is een BI Consultant onmisbaar binnen uw bedrijf.

Het beste uit uw bedrijf naar boven halen

Natuurlijk wilt u als ondernemer of manager altijd het beste uit uw bedrijf naar boven halen. Door effectief aan de slag te gaan, kunt u niet alleen meer te weten komen over uw huidige klanten, maar kunt u ook gerichter te werk gaan op het gebied van marketing en het verwerven van nieuwe klanten voor uw bedrijf. Business Intelligence neemt daarin een belangrijke plaats in. Want u kunt wel alle informatie opslaan, maar het beheren en bruikbaar maken van die informatie is veel effectiever. Daarmee kunt u er voor zorgen dat uw bedrijf een nieuwe groei-impuls krijgt.

Schakel een BI Consultant in

Het analyseren van grote hoeveelheden data kan niet zomaar even gedaan worden in Excel. Daar zijn diverse BI tools voor die u daarbij kunnen helpen. Maar misschien heeft u zelf daarin onvoldoende kennis of ervaring om daar mee aan de slag te kunnen gaan. Dan is het tijd om een BI Consultant in te schakelen. Deze kan u namelijk stap voor stap begeleiden en u de waarde van dataverkeer te laten zien. Wanneer u dit op een slimme manier aanpakt, dan heeft u grote kans dat u een flinke voorsprong kunt nemen op uw concurrentie. En welke ondernemer wil dat nu niet?

Maak carrière met behulp van een BI Consultant

U kunt de groei van uw bedrijf bevorderen wanneer u er voor kiest om een BI Consultant in te schakelen. U krijgt niet alleen inzicht in de waarde van al het dataverkeer, anderzijds worden diverse processen binnen het bedrijf ook versneld en verbeterd. Allemaal factoren die kunnen bijdragen aan een betere dienstverlening of productverkoop aan uw klanten. Vraagt u daarom gerust een oriënterend gesprek aan met een BI Consultant en ervaar zelf de grote waarde van Business Intelligence. U zult zien dat na een kort tijdsbestek uw bedrijf flink zal groeien en kostenbesparend te werk zal gaan.

Bent u op zoek naar een uitgebreid assortiment projectieschermen? Lees hier wat zoal de mogelijkheden zijn. Tegenwoordig gebruiken scholen, kantoren en zelfs gezinnen beamers. Maar om een beamer optimaal te kunnen gebruiken heeft u een goed projectiescherm nodig. Bij ons vindt u projectieschermen tegen een scherpe prijs. Wij hebben elektrische schermen, handbediende schermen en mobiele schermen, die erg handig zijn voor u als het scherm mee moet nemen naar een vergadering of een presentatie.

Mobiele projectieschermen

De projectieschermen zijn erg makkelijk mee te nemen in een handige draagtas. Ook zijn er speciale CINEMA HD schermen. Deze projectieschermen zijn geschikt voor Full HD Home-Cinema. De meeste schermen zijn geschikt voor zowel beeldverhouding 4:3 als 16:9. Naast projectieschermen hebben wij ook frames voor schermen en diverse accesoires zoals stroomkabels, wandknoppen, draagtassen en triggers. Wilt u een scherm op maat laten maken? Dat kan! Neem dan contact met ons op, dan krijgt u een offerte toegestuurd.

Als u bij ons een scherm bestelt dan bent u verzekerd van een snelle levering. Ook kunt u achteraf betalen. En is het scherm toch niet helemaal wat u wilde? Geen probleem, dan kunt u het gewoon retourneren. Wij willen dat klant een fijne ervaring heeft. Daarom zijn wij van maandag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur beschikbaar voor al uw vragen en opmerkingen.

Klik hier om de website te bezoeken

In het nieuws verschijnen regelmatig berichten over uit de hand gelopen projecten. Deze duren te lang, de kosten zijn te hoog of men is slecht geïnformeerd. Projectmanagement kan dus beter, veel beter. De vraag is alleen hoe. continue reading…

Misschien heeft u het niet door, maar u kunt geld verdienen met oude elektronica. Er zit namelijk goud verstopt in een hoop apparaten. 

Je kunt natuurlijk geld verdienen door je oude apparatuur te verkopen. Sommige bedrijven kopen deze toestellen op en maken van meerdere toestellen één nieuw toestel. Refurbished heet het eindresultaat dan vaak. Maar er zijn ook bedrijven die de edelmetalen uit deze elektronica halen deze dan weer verkopen. Een zak vol met oude mobieltjes bevat al zo een gram goud. Dit is omgerekend ongeveer 40 euro. Echter, oude mobieltjes (bijvoorbeeld een oude Nokia) worden zo weggegeven. Niemand denkt er bij na voor dat hij/zij het mobieltje in een zak met recycling er op gooit. Bedrijven profiteren hier van, omdat zij zo alleen maar wat kosten maken om de metalen te extraheren.

Zelf goud uit mobieltjes halen?

Op internet zijn talloze filmpjes te vinden over hoe u zelf het goud uit mobieltjes of andere apparatuur haalt. De vraag is, of de tijd die u hier instopt ook werkelijk het gewenste bedrag oplevert dat u in uw hoofd heeft. Waarschijnlijk kost het meer tijd voor een leek dan een bedrijf wat hier in is gespecialiseerd. Een bedrijf kan binnen enkele minuten een hele zak met mobieltjes van goud ontzien. Uw bent hier misschien wel een dag of langer mee bezig. Deze dag levert u dan misschien 40 euro op, als u geluk heeft. En als u hier ook nog netjes belasting over betaald als u uw opbrengst verkoopt, blijft er weinig over!

Bedenkt u eens hoeveel geld er op de wereld nog verstopt zit in oude mobieltjes. Iedereen heeft er nog wel één. En ondertussen loopt de prijs van goud op, omdat het schaars is. In de realiteit zit dit goud gewoon verstopt in uw oude Nokia.

Waarschijnlijk verdient u vele malen meer als u gewoon aan het werk gaat bij een normaal bedrijf. Maar goud uit elektronica halen is wel een leuke hobby, die u een mooi zakcentje kan opleveren in het weekend bijvoorbeeld. Als u ook nog van het in en uit elkaar halen van elektronica houdt, heeft u een mooie hobby gevonden! Dit is echter niet voor veel mensen weggelegd.

Als u hier iets minder enthousiast van wordt, kunt u altijd nog uw oude Nokia aan een goed doel geven. Deze goede doelen doen hetzelfde als de eerder genoemde bedrijven. Op deze manier kan uw oude mobieltjes toch nog wat opleveren: en goed gevoel.

 

 

vergelijk simonly
Iedereen heeft ondertussen wel een mobiele telefoon of Smartphone met bijvoorbeeld een goedkoop sim only abonnement tot zijn of haar beschikking. Sterker nog, binnen een gezin hebben tegenwoordig ook de kinderen een eigen smartphone in veel gevallen. Lekker handig, zo kan uw zoontje of dochtertje van waar dan ook met zijn of haar ouders bellen mocht er iets aan de hand zijn. Vaak betreft het dan een prepaid telefoon of een telefoon met beperkt internet gebruik. Kinderen blijven immers kinderen, voor je het weet bellen ze uren en uren buiten hun bundel om met vriendjes of vriendinnetjes en dan kunnen de kosten aardig oplopen. Meestal zullen ouders hun kinderen de toegang tot mobiel internet ontzeggen, omdat ze willen voorkomen dat hun kids op websites terecht komen die niet geschikt zijn voor hen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sites waar seks en geweld op te zien is. In dit artikel willen we tips voor mobiel internetten in het buitenland bespreken.

Roaming in het buitenland

Op het moment dat je met je smartphone naar het buitenland gaat schakelt je smartphone over op het netwerk van een buitenlandse provider. Daarvoor moet dan wel de optie roaming aan staan op je mobiele telefoon, veel mensen hebben die standaard uit staan om zo niet onverwachte hoge belkosten komen te staan. Maar goed, als de optie aan staat kun je dus gewoon bellen via een buitenlandse provider, maar pas op dat de kosten niet te snel oplopen. Wel is het zo dat vanaf juni 2015 de roamingtarieven binnen Europa worden afgeschaft. Je betaalt vanaf dat moment hetzelfde tarief voor mobiel bellen en internetten als thuis.

Buitenlandbundel en Wifi

Vaak kun je een extra buitenlandbundel aanschaffen via je je provider zodat je in het buitenland gewoon kunt blijven internetten. Voor een vast bedrag kun je dan tot een bepaalde grens aan dataverkeer gewoon internetten en facebooken met je vrienden of familie thuis.
En natuurlijk zijn er ook in het buitenland de bekende wifispots waar je gratis kunt internetten op je smartphone. Meestal zijn ze te vinden in cafés en hotels. Let er echter wel op dat bij internetten via gratis wifispots de kans groter is dat hackers hun slag slaan. Het is in dat geval dan ook verstandig om bijvoorbeeld gebruik te maken van Private Internet Access, waarbij je verbinding via een andere server wordt omgeleid en hackers dus minder kans maken om in te breken op je mobiele telefoon.

In buitenland bellen voor binnenlandse tarieven

Ook is het mogelijk om in het buitenland met je smartphone te bellen tegen de binnenlandse tarieven van dat land. Dan heb je wel een Mifi-router nodig. Een Mifi-router is een draagbare router waar een simkaartje in kan. Je kunt dan dus in het buitenland een prepaid kaartje kopen en dat in de router steken om zo te kunnen bellen. Het nadeel is wel dat je dan altijd de router bij je moet hebben en dat ze redelijk duur zijn in aanschaf.

Op internet lezen mensen anders en sneller dan wanneer ze iets op papier lezen. Een beeldscherm leest lastiger en bezoekers hebben vaak meer haast. Omdat je wilt dat de bezoekers van je website zo lang mogelijk op jouw pagina blijven om een dienst af te nemen, hebben we enkele tips die je kunt gebruiken als je een tekst voor het internet schrijft.

mi40mIK

Tip 1. Begin met de belangrijkste informatie

Als een bezoeker op je pagina komt, wil deze gelijk zien waar het om gaat. Begin dus gelijk met je belangrijkste inhoud. De achtergrondinformatie en geschiedenis van een onderwerp is niet belangrijk voor het eerste moment. Geef direct aan waar het om gaat en begin met actuele informatie over wat de bezoeker op jouw website kan verwachten.

Tip 2. Bedenkt hoe mensen lezen

Bezoekers willen snel hun informatie vinden. Om deze reden scannen ze een pagina snel door op zoek naar kernwoorden die ze nodig hebben. Ze bezoeken een website met een bepaalde vraag. Zorg dus dat je overzichtelijk en ‘scanbaar’ schrijft. Maak dus korte paragrafen, gebruik sprekende koppen en gebruik opsommingen. Tijdens het scannen beoordeeld te bezoeker of de informatie relevant is en zijn vraag beantwoord. Bedenk wat jouw doelgroep komt zoeken en zorg dat dit op jouw site vermeld staat.

Tip 3. Less is more

Om de aandacht van je bezoekers vast te houden moet je beknopt schrijven. Maak geen uitgebreid lange zinnen en schrijf actief. Ook jargon en moeilijk taalgebruik kan bezoekers afschrikken. Wil je een lang stuk informatie delen? Durf te schrappen en schrijf een beknopte versie hiervan. Biedt daarnaast de volledige tekst aan als PDF. Als ze het echt belangrijk vinden, lezen ze de rest van de informatie wel daarin. Zo kan de tekst ook makkelijk geprint worden.

Tip 4. Schrijf zoekmachinevriendelijk

SEO (search engine optimizing) is een heel vak apart. Ten eerste wil je natuurlijk de bezoeker de juiste informatie geven, maar je wilt er ook voor zorgen dat je vindbaar bent. Door de juiste zoekwoorden mee te nemen in je tekst, wordt dit opgepikt door de zoekmachines. Als potentiële bezoekers dan zoeken op een term die bij jouw tekst past, zullen ze jouw pagina ook zien verschijnen. Het is natuurlijk niet de bedoeling om je hele pagina vol te spammen. Het moet wel natuurlijk blijven.

Kan je nog wel wat extra hulp gebruiken? Het internetbureau Kees tm is o.a. gespecialiseerd in copywriting en contentstrategie. Lees meer informatie op www.kees-tm.nl