Skip to content

Onderhoud aan je WordPress website is belangrijk om online prestaties, veiligheid en functionaliteit te behouden. Daarnaast wil je hacks, ongewenste reclame en fouten voorkomen. Doe daarom regelmatig onderhoud. Minimaal maandelijks en bij voorkeur zelfs wekelijks. Hier beschrijven we een aantal tips en tools om je website op een veilige manier te onderhouden. Wil je het onderhoud uitbesteden? Ga naar www.wordpressonderhoud.nlen bekijk alle mogelijkheden.

  1. Backups

Start altijd met maken van backups. Doe dit dagelijks via de hosting en wekelijks via een plugin, zoals WP Updraft. Met de gratis functie van de plugin kan je handmatig backups maken in een cloud, zoals Google Drive of Dropbox. Met de betaalde versie kan je het proces automatiseren. Ondanks automatisering, controleer regelmatig of back-ups überhaupt wel werken. Het zou jammer zijn als later blijkt dat backups niet werken of onvolledig zijn.

  1. Verwijderen en opschonen

Hou je website up-to-date door ongebruikte plugins en thema’s te verwijderen. Verwijder ongebruikte pagina’s, berichten en mediabestanden volledig, zodat de website beter kan presteren en veiligheidsrisico’s worden beperkt.

  1. Herstellen gebroken links en foutcodes

Links naar je website of op je website naar andere pagina’s moeten natuurlijk werken. Regelmatig komt het voor dat links niet meer werken of redirects bevatten. Tevens ontstaan er regelmatig foutcodes op pagina´s die niet meer bestaan. Dit kan je opsporen met een tool zoals screaming frog. Identificeer hierbij 3xx 4xx en 5xx pagina. Herstel indien mogelijk, verwijder of wijzig naar dit naar een gepaste URL.

  1. Controleer website beveiliging

Beveilg je website met een goed wachtwoord en gebruik 2FA identificatie bij het het inloggen. Whitlist specifieke IP`s, zoals je werkplek, zodat je zonder 2FA toegang hebt. Indien je op een andere locatie werkt kan je middels een code via bijv. de Google Authenticicator App inloggen met een een unieke code. Verwijder eventuele gebruikers die niet meer actief bezig zijn op de site. Op deze manier beperk je het risico dat kwaadwillende je website overnemen of vol plaatsen met fouten en ongewenste reclame.

  1. Onderhoudsmodus inschakelen

Start je met onderhoud? Schakel de onderhoudsmodus aan binnen WordPress bij groot onderhoud. Zodra het uitgevoerd is, controleer je basis functionaliteiten, zoals een contact- of bestelformulier. Daarna kan je de onderhoudsmodus uitschakelen.

Vind je het lastig om een geschikte baan te vinden? Er zijn diverse sectoren, waarbinnen de vraag naar medewerkers zeer groot is. Denk bijvoorbeeld aan de zorgbranche, waarin men momenteel te kampen heeft met een groot tekort. Of wat te denken van de IT-sector? Het aanbod aan geschoold IT-personeel is relatief klein. Op deze manier ben je met een opleiding binnen de IT-wereld relatief aantrekkelijk voor bedrijven. Zelfs wanneer je al wat ouder bent! In dit artikel vertellen we je meer over het werken als een ICT’er. Wil je hulp bij het vinden van een passende baan? Bekijk deze website om hier meer over te lezen.  continue reading…

Waarom kies je eigenlijk voor zakelijke telefonie? Biedt zakelijk bellen eigenlijk nog wel voordelen ten opzichte van het afsluiten van een privé abonnement? Welnu, die voordelen zijn er zeer zeker. Het grootste voordeel is dat een zakelijk abonnement digitaal werken altijd en overal mogelijk maakt en je zo de zakelijke kosten scheidt van de rekening van de smartphone die je privé gebruikt. continue reading…

Werkprocessen in een magazijn kunnen heel erg enerverend aan toe gaan. Vaak zijn het taken waarbij de fysieke gesteldheid van een arbeider stabiel moet zijn. Dit moet zo zijn omdat er doorgaans zwaar materieel wordt verplaats van het ene plaats naar het andere. Soms moeten dozen klaar worden gezet om afgevoerd te worden of gewoon omdat men de werkruimte anders wil inrichten om wat voor reden dan ook. Doordat er veel fysieke activiteit aan te pas komt, is het belangrijk dat de veiligheidsregels worden nageleefd. Dit zorgt ervoor dat er minder tot geen incidenten voorkomt. Gelukkig zijn er andere methoden om het werk in een magazijn dragelijker te maken. 
continue reading…

Een bedrijf draaiende houden is geen makkelijke taak, sterker nog als bedrijfsleider dien je te allen tijde bewust te zijn van je omgeving. Wat zijn de risico factoren? Wat zijn de sterke punten van je onderneming? Zijn allemaal vragen die opkomen tijdens het uitzetten van een actieplan om het bedrijf naar grotere hoogtes te brengen. Concurreren kost heel veel tijd en inspanning. Enige vorm van alertheid is vereist. Ook dien je ervoor te zorgen dat je je niet al te veel bemoeit met processen die je weerhoudt om je te focussen op de strategische planning van het bedrijf om kort en lang termijn. 
continue reading…

Als ondernemer zijnde leidt je een succesvolle onderneming. Binnen de grenzen van Nederland heb jij inmiddels je marktaandeel verovert en het is nu tijd om jouw product of dienst over de grens te brengen. Jouw oog is hierbij gevallen. Een land dichtbij en met meer dan 80 miljoen inwoners de ideale afzetmarkt voor jouw business. De keuze voor Duitsland is niet raar te noemen. De handelsrelatie tussen beide landen gaat immers al heel ver terug. Hoewel door alle positieve verhalen exporteren naar Duitsland gemakkelijk lijkt, is het goed om je eerst flink te verdiepen in de mogelijkheden en hetgeen wat anders is dan bij ons. 
continue reading…

Op het digitale web breekt de online marketing in alle hevigheid los. SEO. SEA. Social media. Deze termen komen u vast en zeker niet onbekend voor. Maar om de strijd van uw concurrentie te kunnen winnen, heeft u niet alleen online marketing nodig. Ook buiten het internet zijn er vele kansen te vinden. In deze blog leest u drie manieren om ook offline uw ICT-dienst te promoten. continue reading…

Zoekmachineoptimalisatie, in de volksmond ook wel bekend als SEO, kan indien het goed wordt toegepast op uw blog ertoe leiden dat uw blog goed verkeer krijgt van zoekmachines, naast sociale media, hetgeen door de meeste bloggers de voorkeur krijgt. Zoekmachines kunnen gratis extra verkeer bieden zonder dat u veel inspanningen van u hoeft te doen, behalve dat u ervoor zorgt dat uw blog is geoptimaliseerd voor zoekmachines. U kunt deze willekeurige bezoekers ook veranderen van willekeurige bezoeker tot vaste bezoeker. Hier bespreken we enkele van de belangrijke SEO-tips die u op uw blog kunt toepassen om een hogere positie in zoekmachines te bereiken en vandaar die extra bezoekers naar uw site te halen. continue reading…

Zou het niet handig zijn als er een programma bestaat dat één oplossing biedt voor het tekenen, bereken en documenteren van installatietechnische systemen? Dat dacht het Noorse bedrijf DDS (Data Design System) ook, waarna ze hun eigen CAD (Computer Aided Design) programma hebben ontwikkeld. In Europa is het op dit moment het meest toegepaste CAD/BIM-tekenprogramma (BIM staat voor Building Information Modelling) op de markt en heeft hier in de 30 jaar dat het beschikbaar is een klantenbestand van 15.000 gebruikers opgebouwd. Dit is ook niet vreemd, want DDS-CAD biedt bedrijven binnen de installatietechnische branche een zeer interessant en functioneel pakket aan. continue reading…

Wanneer je als bedrijf meer omzet of leads wil creëren is het tijd om hoger in Google te komen. Met hoger in Google wordt een plek in de zoekresultaten van Google bedoeld. Voor deze hoge ranking in Google is veel tijd en kennis voor nodig. Om deze plek te creëren moeten je website en je pagina’s geoptimaliseerd zijn, dit wordt zoekmachine optimalisatie (SEO) genoemd. Er wordt veel waarde gehecht aan de positie aangezien het verkeer op de eerste resultaten optimaal is. Maar deze hoge positie komt je niet zomaar aanwaaien en er is geen simpele truc hiervoor. De enige manier om direct in de top 3 van Google te komen is via Google AdWords (SEA). Hierbij kom je alleen niet in de organische resultaten maar in de betaalde resultaten. Deze resultaten staan boven de organische resultaten en worden apart uitgelicht. Wanneer je deze zoekmachine optimalisatie (SEO) en advertenties (SEA) combineert verkrijg je vaak het beste resultaat. continue reading…