Skip to content

Het opzetten van een administratie is niet de leukste klus, maar het is wel noodzakelijk. Het is echter ook niet de makkelijkste klus en er komt een hoop bij kijken. Om je een beetje op weg te helpen geven wij je hieronder een aantal tips.

Begin op tijd

Het is misschien nogal een inkoppertje, maar op tijd beginnen is een must. Door op tijd te beginnen met je administratie loop je minder kans om iets te vergeten. Daarbij hoef je dan ook niet te haasten wanneer het plotseling tijd is voor de belastingsaangifte. Houd je administratie dus goed bij.

Denk aan de bewaarplicht

Zoals je misschien al wel weet zijn alle ondernemers verplicht om hun basisadministratie zeven jaar te bewaren. Houd hier rekening mee en zorg er dus ook voor dat je administratie overzichtelijk en op orde is. 

 

Onder de basisadministratie vallen de volgende zaken:

 • Grootboek
 • Debiteurenadministratie
 • Crediteurenadministratie
 • Voorraadadministratie
 • In- en verkoopadministratie
 • Indien van toepassing: de loonadministratie

Gebruik boekhoudtools

Er zijn verschillende online programma’s die je kunnen helpen met het doen van je administratie, of waar je zelfs je gehele administratie op kunt doen. Veel van deze programma’s zijn betaald, maar soms kun je ze tot op bepaalde hoogte gratis gebruiken. Deze programma’s zijn vaak enorm simpel te gebruiken en wijzen zichzelf als het ware vanzelf uit. 

Toch geen zin of tijd om zelf je eigen administratie te doen? Dan bestaat er ook altijd nog de optie om je administratie uit te besteden. Dit kan bij verschillende bedrijven zoals Doomen & Quist, een accountancy bedrijf in regio Hoeven.

Het kopen van een refurbished printer brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zijn ze veel goedkoper. Vaak beter dan een normale 2e-hands printer. In dit artikel gaan we je meer voordelen geven van een refurbished printer.

 

 1. Goedkoper

Zoals net vernoemd is één van de voordelen van een refurbished printer de prijs. Een refurbished printer kan tot wel 90% goedkoper zijn dan dezelfde printer die nieuw is aangeschaft. Doordat er goedkopere onderdelen worden gebruikt, kan de prijs omlaag. Hierdoor ben je niet meteen een kapitaal kwijt aan een printer die snel kuren kan krijgen.

 

 1. Kwaliteit

Ook de kwaliteit van een refurbished printer is beter dan die van een tweedehands printer. Doordat er bij een refurbished printer werkende onderdelen van een kapotte printer zijn gebruikt heb je altijd iets wat werkt. Dit is soms bij 2e-hands printers niet het geval. Hier zijn de onderdelen meestal niet vervangen en gaan er een paar na een korte tijd vaak stuk. Dit kan over langere tijd meer geld kosten dan een refurbished printer.

 

 1. Milieu

Een refurbished printer is ook nog eens goed voor het milieu. Doordat er geen nieuwe printers gemaakt hoeven te worden zal er ook minder uitstoot van de fabrieken plaatsvinden en er zal minder uitstoot zijn voor het transport van printers. Dit geldt ook voor het recyclen of vernietigen van oude kapotte printers. Door een refurbished printer te nemen verleng je de levensjaar van deze printer.

 

 1. Garantie

De garantie bij een refurbished printer is vaak beter dan die van een 2e-hands printer (dit is zo omdat 2e-hands printers vaak geen garantie hebben). De refurbished printers worden altijd goed nagekeken, schoongemaakt en indien nodig onderdelen vervangen voordat ze verkocht worden. Hierdoor krijg je gegarandeerd een werkende printer die nog lang mee kan.

 

 1. Modellen

Ben je opzoek naar een specifiek printermodel? Maar wordt deze door de fabrikant niet meer geleverd? Een handelaar in refurbished printers heeft deze vaak wel. Doordat hij oude printers inkoopt en opknapt is de keuze groot uit diverse modellen.

Kijk eens op de website van RefurbishedPrinters.nl voor hun aanbod aan refurbished zwart-wit- en kleurenprinters van HP.

Een tekstschrijver schrijft natuurlijk teksten. Teksten die vooral moeten overtuigen. En overtuigen houdt ook in: verkopen. Als je niet overtuigt, verkoop je namelijk ook niet. Bij het werk van een tekstschrijver komt dan ook wat meer kijken dan even een tekstje schrijven voor een advertentie of website. Het is niet zomaar een beroep, en wordt bovendien steeds belangrijker door het internet. Iedereen – jij waarschijnlijk ook – zoekt dingen uit en bestelt producten op het internet. Je komt dan teksten te lezen, die jou moeten overtuigen. Anders neem je de teksten niet serieus, toch? Als de teksten jou van voldoende informatie voorzien en overtuigen – en dat zijn twee verschillende dingen – koop je het product, of vertel je door aan vrienden en familie over wat je hebt gelezen.

Aansprekende teksten

Denk eens na over teksten die je de afgelopen tijd hebt gelezen. Welke teksten zijn blijven hangen en waarom? Waarschijnlijk de teksten die jou aangesproken hebben. Letterlijk. Deze teksten stellen jou, de mogelijke klant, namelijk centraal. De tekst is persoonlijk, het is alsof je iets leest van een vriend. Het lijkt soms zelfs alsof je praat met een goede vriend. Dát is wat een tekstschrijver doet. Een goede tekstschrijver van De Contentbank kun je bijvoorbeeld al je productteksten laten schrijven. Je kunt een SEO tekstschrijver ook al je online teksten laten schrijven, zodat je meer klanten via je website en social media krijgt.

Voordat je een tekstschrijver inhuurt..

Als je een tekstschrijver al je teksten laat schrijven, doet hij dit in overleg met jou. Wat zijn jouw doelen met je website? Wat is jouw dienst precies? Wat kan jouw product nou precies, wat een soortgelijk product van jouw concurrent niet kan? Dat wil een tekstschrijver te weten komen, zodat hij dit kan verwerken in zijn teksten die jij door hem laat schrijven. Ook wil de tekstschrijver weten wie jouw klanten zijn. Deze krijgen zijn teksten namelijk te lezen. Je denkt misschien dat je geen tekstschrijver nodig hebt, omdat jij je producten en klanten het beste kent. Dat kan. Maar weet jij ook hoe je dit omzet naar duidelijke en mooie teksten, zodat je je vaste klanten houdt en er telkens nieuwe klanten bij krijgt? Een ervaren tekstschrijver weet dit wel. En zal er alles aan doen om de beste teksten voor je te schrijven zodat jouw doelen bereikt worden.

Wanneer je niets kent van marketing, maar je wel een eigen onlinebedrijf wil oprichten, zal iedereen je vertellen dat linkbuilding een enorm belangrijke schakel is in het opzetten van een online bedrijf. Het is een van die zaken die ervoor kunnen zorgen dat jouw online bedrijf een enorm succes wordt. Om hiervoor te zorgen, moet je ervoor zorgen dat de zoekmachines van jouw bedrijf gaan houden en het leuk vinden. Des te leuker ze jouw webshop of website vinden, des te hoger je in de zoekmachines komt te staan. Hierdoor zullen meer mensen jouw online bedrijf vinden en erop terechtkomen. En laat goede linkbuilding daar nu net mee voor kunnen zorgen!

Wat is goede linkbuilding?

Om te weten wat goede linkbuilding is, moet je in de eerste plaats weten wat linkbuilding op zich juist inhoudt. Linkbuilding is letterlijk het opbouwen van links, links van jouw webshop of website waar mensen op kunnen klikken en zo op jouw online bedrijf terechtkomen. Het is de bedoeling om aan externe en interne linkbuilding te gaan doen, wanneer je wil scoren in de onlinewereld. Door andere online webshops en bedrijven te gaan contacteren en te vragen om jouw link op hun website te plaatsen, krijg jij meer bezoekers en mogelijke kopers op jouw shop. Google hecht hier veel belang aan, zij zien een link naar jouw webshop immers als een mogelijke aanbeveling. Hoe meer externe links je dus hebt, hoe beter!

Je kan ook aan interne linkbuilding doen en ook dat vindt Google belangrijk. Je kan interne en externe linkbuilding uitbesteden, maar dat hoeft niet. Je kan ook zelf een paar interne links op jouw webshop plaatsen, zodat klanten naar een andere pagina binnen jouw webshop worden geleid. Hoe meer interne links je hebt op je shop, hoe leuker Google het ook weer zal vinden en hoe hoger je in de zoekmachines zal komen te staan.

Linkbuilding uitbesteden

Wil je linkbuilding zelf gaan aanpakken dat kan perfect! Houdt er alleen wel rekening mee dat het een tijdrovende job is die veel geduld vraagt. Zeker wanneer je er niets van kent, kan het een ware strijd zijn. Wil je hier je energie niet insteken en wil je je richten op andere zaken van je online bedrijf, dan kan je linkbuilding uitbesteden. Een linkbuilding bedrijf zorgt er maar wat graag voor dat jouw linkbuilding goed zit en dat jouw bedrijf een groot succes wordt!

Waarom een linkbuilding bedrijf inschakelen?

Er zijn zoveel redenen om een linkbuilding bedrijf in te schakelen. Het bespaart je ten eerste een hoop tijd en moeite. Wanneer je er niets van kent, moet je je in linkbuilding gaan verdiepen en dit vraagt tijd. Jij kan die tijd dan gebruiken om in andere zaken te steken die ook belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Daarnaast weet een linkbuilding bedrijf als geen ander waar het mee bezig is en hoe je goede linkbuilding zowel intern als extern moet opbouwen. Ze kennen de markt, de kneepjes van het vak en hebben bovendien ruime kennis en ervaring. Linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding bedrijf is natuurlijk niet gratis. Houdt in je achterhoofd dat het wel geld kost, maar dat het een goede investering is!

Door de corona crisis wordt er steeds meer gevraagd van ondernemers en haar medewerkers. Zo wordt geacht zoveel mogelijk thuis te werken. Alleen aan welke voorwaarden moet een thuiswerkplek voldoen? In dit artikel bespreekt Dvd ICT de belangrijkste voorwaarden. 

Arboregels voor een goede thuiswerkplek 

De werkgever is verplicht om een goede thuiswerkplek te faciliteren wanneer er toestemming wordt gegeven om minimaal 2 uur per week vanuit huis te werken. Hierbij moet de werkgever dus denken aan een ergonomische werkplek, juiste verlichting. Daarnaast moet tegelijkertijd wel rekening gehouden worden met de privacywetgeving. Als werkgever kun je namelijk niet zomaar de werkplek controleren van je werknemers. 

Benodigdheden voor een thuiswerkplek 

De werkplek moet uiteraard voldoen aan allerlei regels om een arbo verantwoorde werkplek te hebben. Daarnaast moet ook de ICT infrastructuur in orde zijn. Is het mogelijk om vanuit thuis op de interne server van het bedrijf te komen? Is er een goede internet verbinding? Dit zal bij de meeste huishoudens inmiddels wel in orde zijn, maar wellicht is het beter om via de internet kabel te werken in plaats van via de WiFi.  Zijn er hiervoor dan voldoende verlengsnoeren om alles aan te kunnen sluiten? Daarnaast moet ook rekening gehouden worden met de communicatie. Als het personeel allemaal thuis moet werken, hoe wordt er dan gecommuniceerd naar de klanten, wellicht is videobellen ook een optie om de meeting te vervangen? Krijgt iedereen hiervoor een telefoon van de zaak of wordt er met de eigen telefoon gecommuniceerd? 

Werk samen via Google Drive 

Moet je samenwerken met collega’s dan is het makkelijkst om in de cloud te werken. Op kantoor kun je vaak nog altijd met iemand meekijken, maar wanneer iedereen vanuit huis werkt is dat al wat lastiger. Als werkgever is het daarom ook aan te raden de werknemers de mogelijk te geven om via Google Drive te werken. Hierbij kunnen bestanden gemakkelijk gedeeld worden en gelijktijdig door meerdere mensen worden bewerkt. Dit is mogelijk om zelf te hosten maar kan ook worden uitbesteed aan een ICT bedrijf

Een ICT ’er die thuis in zijn kamertje is begonnen met werken en binnen een paar jaar een volledige onderneming heeft. Dat is nog eens knap. Maar de overgang van een kamer en een kantoor kan nogal groot zijn. Niet alleen moet je nadenken over wat jij zoekt in een kantoorruimte, maar ook wat de werknemers prettig vinden. Is dat een monumentaal pand of toch liever iets moderns? Ga je voor een pand in de natuur, op een industrieterrein of in de stad? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. 

Denk na over de bereikbaarheid van de locatie

Een van de belangrijkste dingen bij het zoeken van een kantoorruimte is de bereikbaarheid van de locatie. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je werknemers en potentiële klanten. Wanneer je kantoorruimte niet goed bereikbaar is, kan het een obstakel vormen voor potentiële werknemers om te gaan werken bij je bedrijf. Veel kantoorruimtes hebben geen parkeergarage, dit kan ook nadelig zijn voor de klanten. Wanneer er gekozen voor wordt een kantoorruimte in Amsterdam dan zal de bereikbaarheid met het openbaar vervoer prima zijn. 

Wat voor locatie past bij de bedrijfsactiviteit 

Verder moet er ook nagedacht worden over of de locatie past bij de bedrijfsactiviteit. Werken er voornamelijk jonge mensen bij jouw ICT-onderneming dan is een dynamische locatie in de binnenstad ideaal. Of een kantoorruimte in de buurt van een parkje waar mensen in de zomer kunnen lopen. Werken er voornamelijk oudere mensen dan is een industrieterrein met een coffee corner geschikt. 

Inrichting van het kantoor

Tenslotte, is het ook verstandig om van tevoren na te denken over de inrichting van het kantoor. Wanneer je verschillende kantoorruimtes gaat bezoeken kan je gelijk kijken of de inrichting die je in je hoofd hebt past in de ruimte. Dit maakt het beslissingsproces ook een stuk makkelijker. Houd daarbij ook rekening met het aantal werknemers.

Onderhoud aan je WordPress website is belangrijk om online prestaties, veiligheid en functionaliteit te behouden. Daarnaast wil je hacks, ongewenste reclame en fouten voorkomen. Doe daarom regelmatig onderhoud. Minimaal maandelijks en bij voorkeur zelfs wekelijks. Hier beschrijven we een aantal tips en tools om je website op een veilige manier te onderhouden. Wil je het onderhoud uitbesteden? Ga naar www.wordpressonderhoud.nlen bekijk alle mogelijkheden.

 1. Backups

Start altijd met maken van backups. Doe dit dagelijks via de hosting en wekelijks via een plugin, zoals WP Updraft. Met de gratis functie van de plugin kan je handmatig backups maken in een cloud, zoals Google Drive of Dropbox. Met de betaalde versie kan je het proces automatiseren. Ondanks automatisering, controleer regelmatig of back-ups überhaupt wel werken. Het zou jammer zijn als later blijkt dat backups niet werken of onvolledig zijn.

 1. Verwijderen en opschonen

Hou je website up-to-date door ongebruikte plugins en thema’s te verwijderen. Verwijder ongebruikte pagina’s, berichten en mediabestanden volledig, zodat de website beter kan presteren en veiligheidsrisico’s worden beperkt.

 1. Herstellen gebroken links en foutcodes

Links naar je website of op je website naar andere pagina’s moeten natuurlijk werken. Regelmatig komt het voor dat links niet meer werken of redirects bevatten. Tevens ontstaan er regelmatig foutcodes op pagina´s die niet meer bestaan. Dit kan je opsporen met een tool zoals screaming frog. Identificeer hierbij 3xx 4xx en 5xx pagina. Herstel indien mogelijk, verwijder of wijzig naar dit naar een gepaste URL.

 1. Controleer website beveiliging

Beveilg je website met een goed wachtwoord en gebruik 2FA identificatie bij het het inloggen. Whitlist specifieke IP`s, zoals je werkplek, zodat je zonder 2FA toegang hebt. Indien je op een andere locatie werkt kan je middels een code via bijv. de Google Authenticicator App inloggen met een een unieke code. Verwijder eventuele gebruikers die niet meer actief bezig zijn op de site. Op deze manier beperk je het risico dat kwaadwillende je website overnemen of vol plaatsen met fouten en ongewenste reclame.

 1. Onderhoudsmodus inschakelen

Start je met onderhoud? Schakel de onderhoudsmodus aan binnen WordPress bij groot onderhoud. Zodra het uitgevoerd is, controleer je basis functionaliteiten, zoals een contact- of bestelformulier. Daarna kan je de onderhoudsmodus uitschakelen.

Vind je het lastig om een geschikte baan te vinden? Er zijn diverse sectoren, waarbinnen de vraag naar medewerkers zeer groot is. Denk bijvoorbeeld aan de zorgbranche, waarin men momenteel te kampen heeft met een groot tekort. Of wat te denken van de IT-sector? Het aanbod aan geschoold IT-personeel is relatief klein. Op deze manier ben je met een opleiding binnen de IT-wereld relatief aantrekkelijk voor bedrijven. Zelfs wanneer je al wat ouder bent! In dit artikel vertellen we je meer over het werken als een ICT’er. Wil je hulp bij het vinden van een passende baan? Bekijk deze website om hier meer over te lezen.  continue reading…

Werkprocessen in een magazijn kunnen heel erg enerverend aan toe gaan. Vaak zijn het taken waarbij de fysieke gesteldheid van een arbeider stabiel moet zijn. Dit moet zo zijn omdat er doorgaans zwaar materieel wordt verplaats van het ene plaats naar het andere. Soms moeten dozen klaar worden gezet om afgevoerd te worden of gewoon omdat men de werkruimte anders wil inrichten om wat voor reden dan ook. Doordat er veel fysieke activiteit aan te pas komt, is het belangrijk dat de veiligheidsregels worden nageleefd. Dit zorgt ervoor dat er minder tot geen incidenten voorkomt. Gelukkig zijn er andere methoden om het werk in een magazijn dragelijker te maken. 
continue reading…

Een bedrijf draaiende houden is geen makkelijke taak, sterker nog als bedrijfsleider dien je te allen tijde bewust te zijn van je omgeving. Wat zijn de risico factoren? Wat zijn de sterke punten van je onderneming? Zijn allemaal vragen die opkomen tijdens het uitzetten van een actieplan om het bedrijf naar grotere hoogtes te brengen. Concurreren kost heel veel tijd en inspanning. Enige vorm van alertheid is vereist. Ook dien je ervoor te zorgen dat je je niet al te veel bemoeit met processen die je weerhoudt om je te focussen op de strategische planning van het bedrijf om kort en lang termijn. 
continue reading…