vergelijk simonly
Iedereen heeft ondertussen wel een mobiele telefoon of Smartphone met bijvoorbeeld een goedkoop sim only abonnement tot zijn of haar beschikking. Sterker nog, binnen een gezin hebben tegenwoordig ook de kinderen een eigen smartphone in veel gevallen. Lekker handig, zo kan uw zoontje of dochtertje van waar dan ook met zijn of haar ouders bellen mocht er iets aan de hand zijn. Vaak betreft het dan een prepaid telefoon of een telefoon met beperkt internet gebruik. Kinderen blijven immers kinderen, voor je het weet bellen ze uren en uren buiten hun bundel om met vriendjes of vriendinnetjes en dan kunnen de kosten aardig oplopen. Meestal zullen ouders hun kinderen de toegang tot mobiel internet ontzeggen, omdat ze willen voorkomen dat hun kids op websites terecht komen die niet geschikt zijn voor hen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sites waar seks en geweld op te zien is. In dit artikel willen we tips voor mobiel internetten in het buitenland bespreken.

Roaming in het buitenland

Op het moment dat je met je smartphone naar het buitenland gaat schakelt je smartphone over op het netwerk van een buitenlandse provider. Daarvoor moet dan wel de optie roaming aan staan op je mobiele telefoon, veel mensen hebben die standaard uit staan om zo niet onverwachte hoge belkosten komen te staan. Maar goed, als de optie aan staat kun je dus gewoon bellen via een buitenlandse provider, maar pas op dat de kosten niet te snel oplopen. Wel is het zo dat vanaf juni 2015 de roamingtarieven binnen Europa worden afgeschaft. Je betaalt vanaf dat moment hetzelfde tarief voor mobiel bellen en internetten als thuis.

Buitenlandbundel en Wifi

Vaak kun je een extra buitenlandbundel aanschaffen via je je provider zodat je in het buitenland gewoon kunt blijven internetten. Voor een vast bedrag kun je dan tot een bepaalde grens aan dataverkeer gewoon internetten en facebooken met je vrienden of familie thuis.
En natuurlijk zijn er ook in het buitenland de bekende wifispots waar je gratis kunt internetten op je smartphone. Meestal zijn ze te vinden in cafés en hotels. Let er echter wel op dat bij internetten via gratis wifispots de kans groter is dat hackers hun slag slaan. Het is in dat geval dan ook verstandig om bijvoorbeeld gebruik te maken van Private Internet Access, waarbij je verbinding via een andere server wordt omgeleid en hackers dus minder kans maken om in te breken op je mobiele telefoon.

In buitenland bellen voor binnenlandse tarieven

Ook is het mogelijk om in het buitenland met je smartphone te bellen tegen de binnenlandse tarieven van dat land. Dan heb je wel een Mifi-router nodig. Een Mifi-router is een draagbare router waar een simkaartje in kan. Je kunt dan dus in het buitenland een prepaid kaartje kopen en dat in de router steken om zo te kunnen bellen. Het nadeel is wel dat je dan altijd de router bij je moet hebben en dat ze redelijk duur zijn in aanschaf.