Een tekstschrijver schrijft natuurlijk teksten. Teksten die vooral moeten overtuigen. En overtuigen houdt ook in: verkopen. Als je niet overtuigt, verkoop je namelijk ook niet. Bij het werk van een tekstschrijver komt dan ook wat meer kijken dan even een tekstje schrijven voor een advertentie of website. Het is niet zomaar een beroep, en wordt bovendien steeds belangrijker door het internet. Iedereen – jij waarschijnlijk ook – zoekt dingen uit en bestelt producten op het internet. Je komt dan teksten te lezen, die jou moeten overtuigen. Anders neem je de teksten niet serieus, toch? Als de teksten jou van voldoende informatie voorzien en overtuigen – en dat zijn twee verschillende dingen – koop je het product, of vertel je door aan vrienden en familie over wat je hebt gelezen.

Aansprekende teksten

Denk eens na over teksten die je de afgelopen tijd hebt gelezen. Welke teksten zijn blijven hangen en waarom? Waarschijnlijk de teksten die jou aangesproken hebben. Letterlijk. Deze teksten stellen jou, de mogelijke klant, namelijk centraal. De tekst is persoonlijk, het is alsof je iets leest van een vriend. Het lijkt soms zelfs alsof je praat met een goede vriend. Dát is wat een tekstschrijver doet. Een goede tekstschrijver van De Contentbank kun je bijvoorbeeld al je productteksten laten schrijven. Je kunt een SEO tekstschrijver ook al je online teksten laten schrijven, zodat je meer klanten via je website en social media krijgt.

Voordat je een tekstschrijver inhuurt..

Als je een tekstschrijver al je teksten laat schrijven, doet hij dit in overleg met jou. Wat zijn jouw doelen met je website? Wat is jouw dienst precies? Wat kan jouw product nou precies, wat een soortgelijk product van jouw concurrent niet kan? Dat wil een tekstschrijver te weten komen, zodat hij dit kan verwerken in zijn teksten die jij door hem laat schrijven. Ook wil de tekstschrijver weten wie jouw klanten zijn. Deze krijgen zijn teksten namelijk te lezen. Je denkt misschien dat je geen tekstschrijver nodig hebt, omdat jij je producten en klanten het beste kent. Dat kan. Maar weet jij ook hoe je dit omzet naar duidelijke en mooie teksten, zodat je je vaste klanten houdt en er telkens nieuwe klanten bij krijgt? Een ervaren tekstschrijver weet dit wel. En zal er alles aan doen om de beste teksten voor je te schrijven zodat jouw doelen bereikt worden.