Als je een bedrijf start wil je natuurlijk ook een website hebben. Hiervoor heb je een domeinnaam nodig. Wat maakt een goede domeinnaam? Je leest het allemaal in dit artikel. Na het lezen van dit artikel weet jij dan ook precies hoe jij een goede domeinnaam kan uitzoeken.

Grappige of slimme domeinnamen

Sommige mensen vinden het een goed idee om een grappige domeinnaam te kiezen. Dit is dan met de gedachte dat mensen dit beter kunnen onthouden. Hetzelfde geldt voor slimme domeinnamen. Hier moet dan een soort van grapje of woordspeling in zitten die mensen wel of niet snappen. Nu lijkt dit op het eerste gezicht een goed idee. Echter komt men er na het aanvragen van de domeinnamen al gauw achter dat mensen deze domeinnamen vaak niet snappen en ook totaal niet kunnen onthouden! Het is dan ook geen goed idee om domeinnamen uit te kiezen op grappigheid of met een bepaalde woordspeling erin.

Hoe op een goede naam komen?

Als je geen grappige namen mag gebruiken of een leuke woordspeling erin, wat is dan wel een goede domeinnaam en hoe kom je hierop? Het beste is om een naam te kiezen die makkelijk te spellen is voor mensen én makkelijk te onthouden is! Ook is het altijd goed als een domeinnaam al direct aangeeft wat er op de website te zien is, of wat voor bedrijf het is. Wel moet je oppassen dat je domeinnaam niet te lang wordt! Hoe korter hoe beter dus. Een kortere naam is makkelijker in te typen en makkelijker te onthouden. De kans dat iemand je domeinnaam verkeerd intypt in zijn browser wordt hiermee ook verkleind. Websites als CarBuy.com laten precies zien wat er op de website te doen is. Je kan er een auto kopen. Ook is het makkelijk te onthouden.

Domeinnaam testen

Als je eenmaal een lijst van minstens 20 namen hebt bedacht waar jij heel erg enthousiast over bent, moet je dit nog testen bij een grotere groep. Vraag dan ook als je vrienden en familie om de beste naam uit te kiezen. Als hier een top 3 uitkomt, vraag dan aan andere mensen om de domeinnaam te spellen wanneer jij hem opnoemt. Zo weet je gelijk of mensen geen fouten maken bij het spellen, wat met een domeinnaam uiteraard zeer belangrijk is! Uiteindelijk kan je dan van deze top 3 de beste uitkiezen en kan je jouw domeinnaam aanvragen bij een hostingbedrijf.