Een ICT ’er die thuis in zijn kamertje is begonnen met werken en binnen een paar jaar een volledige onderneming heeft. Dat is nog eens knap. Maar de overgang van een kamer en een kantoor kan nogal groot zijn. Niet alleen moet je nadenken over wat jij zoekt in een kantoorruimte, maar ook wat de werknemers prettig vinden. Is dat een monumentaal pand of toch liever iets moderns? Ga je voor een pand in de natuur, op een industrieterrein of in de stad? Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. 

Denk na over de bereikbaarheid van de locatie

Een van de belangrijkste dingen bij het zoeken van een kantoorruimte is de bereikbaarheid van de locatie. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook voor je werknemers en potentiële klanten. Wanneer je kantoorruimte niet goed bereikbaar is, kan het een obstakel vormen voor potentiële werknemers om te gaan werken bij je bedrijf. Veel kantoorruimtes hebben geen parkeergarage, dit kan ook nadelig zijn voor de klanten. Wanneer er gekozen voor wordt een kantoorruimte in Amsterdam dan zal de bereikbaarheid met het openbaar vervoer prima zijn. 

Wat voor locatie past bij de bedrijfsactiviteit 

Verder moet er ook nagedacht worden over of de locatie past bij de bedrijfsactiviteit. Werken er voornamelijk jonge mensen bij jouw ICT-onderneming dan is een dynamische locatie in de binnenstad ideaal. Of een kantoorruimte in de buurt van een parkje waar mensen in de zomer kunnen lopen. Werken er voornamelijk oudere mensen dan is een industrieterrein met een coffee corner geschikt. 

Inrichting van het kantoor

Tenslotte, is het ook verstandig om van tevoren na te denken over de inrichting van het kantoor. Wanneer je verschillende kantoorruimtes gaat bezoeken kan je gelijk kijken of de inrichting die je in je hoofd hebt past in de ruimte. Dit maakt het beslissingsproces ook een stuk makkelijker. Houd daarbij ook rekening met het aantal werknemers.