Efficiënt werken lijkt soms makkelijker dan het in de praktijk vaak is! Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een werkomgeving waar je ongestoord aan projecten kunt werken? Op welke manier voorkom je lichamelijke klachten tijdens je werk? Enzovoorts. Ergonomisch werken is de trend van dit moment, waarbij het alles in het teken staat van het voorkomen van rug- en nekklachten. Dit kan ook je efficiëntie tijdens het werk bevorderden! Een van de aspecten van een ergonomische werkplek is een beeldscherm op ooghoogte. Zo hoef je immers niet voortdurend met een gebogen nek te zitten.

Juiste monitor voor je werkplek vinden

Tegenwoordig werken veel mensen zonder een vaste werkplek bij hun werkgever. Dit maakt het lastig om de juiste werkhouding aan te nemen, omdat je niet altijd een laptopstandaard mee zal nemen. Voor een werkgeven kan het een slimme zet zijn om op iedere werkplek een monitor op ooghoogte te hangen. Combineer een monitor bijvoorbeeld met een monitorarm, zodat de monitor tegen de zijkant van de werkplek gebogen kan worden als je deze niet nodig hebt. Zo neemt de monitor niet onnodig ruimte in beslag!

Tip: kijk eens naar de monitoren van Beetronics. Deze monitoren hebben een mooi formaat en worden tegen een scherpe prijs aangeboden.

Voldoende verlichting op je werkplek

Naast het gebruik van een laptopscherm of monitor op ooghoogte, is het belangrijk om voldoende verlichting op je werkplek te hebben. Zorg daarom voor diverse lichtbronnen op je kantoor. Dit kan een raam zijn, maar ook gewoon tl-verlichting of een mooie vloerlamp. Des te meer licht er op je kantoor aanwezig is, des te groter zal je concentratie ook zijn. Dit bevordert je efficiëntie gedurende de werkdag! Daarbij heb je zeker met een vloer- of bureaulamp direct een leuke opvulling voor de ruimte binnen je kantoor.