Vind je het lastig om een geschikte baan te vinden? Er zijn diverse sectoren, waarbinnen de vraag naar medewerkers zeer groot is. Denk bijvoorbeeld aan de zorgbranche, waarin men momenteel te kampen heeft met een groot tekort. Of wat te denken van de IT-sector? Het aanbod aan geschoold IT-personeel is relatief klein. Op deze manier ben je met een opleiding binnen de IT-wereld relatief aantrekkelijk voor bedrijven. Zelfs wanneer je al wat ouder bent! In dit artikel vertellen we je meer over het werken als een ICT’er. Wil je hulp bij het vinden van een passende baan? Bekijk deze website om hier meer over te lezen. 

Voordelen van het werken als ICT’er

Niet alleen vind je als ICT’er relatief snel een baan na het volgen van een opleiding. Ook zijn de salarissen die aan ICT’ers geboden worden doorgaans zeer goed. Dit hangt logischerwijs samen met het beperkte aanbod aan geschoold personeel binnen dit beroep. Een ander voordeel aan het werken als ICT’er is dat je verschillende kanten op kunt gaan. Je kunt bedrijven helpen bij het programmeren van software, maar bijvoorbeeld ook aan de slag gaan als consultant. In dit geval adviseer je bedrijven en instanties over het gebruik van IT binnen hun organisatie. 

Opleiding volgen binnen de IT

Er zijn een groot aantal ROC’s, hogescholen en universiteiten, die opleidingen aanbieden voor mensen die als ICT’er willen werken. Kijk voor het volgen van zo’n opleiding naar de functieomschrijving van het werk wat je straks wilt gaan doen. In deze omschrijving vind je vaak een duidelijke beschrijving van de opleiding die je afgerond moet hebben om als ICT’er te kunnen gaan werken. IT-opleidingen worden in verschillende soorten aangeboden. Denk aan het verschil tussen bijvoorbeeld Technische Natuurkunde en Bedrijfskundige Informatica. Beide opleidingen leren je meer over programmeren, maar vanuit een heel ander oogpunt.