Waarom kies je eigenlijk voor zakelijke telefonie? Biedt zakelijk bellen eigenlijk nog wel voordelen ten opzichte van het afsluiten van een privé abonnement? Welnu, die voordelen zijn er zeer zeker. Het grootste voordeel is dat een zakelijk abonnement digitaal werken altijd en overal mogelijk maakt en je zo de zakelijke kosten scheidt van de rekening van de smartphone die je privé gebruikt.

 

Btw is aftrekbaar

Kiezen voor zakelijk bellen levert nog steeds de nodige voordelen op. Zo wordt er bij het afsluiten van een zakelijk abonnement geen BKR-registratie verricht en is de btw aftrekbaar, zowel de btw over de abonnementskosten als de belasting toegevoegde waarde voor eventuele bijbetaling voor de smartphone. Verder is zakelijke telefonie een aftrekpost, omdat er door de Belastingdienst vanuit wordt gegaan dat je vooral zakelijk belt met je zakelijke abonnement.

 

Minder lang in de wacht

Ook de ergernis als je een probleem met je telefoon hebt, is minder groot bij zakelijke telefonie, omdat je dan gebruik kunt maken van een helpdesk speciaal voor de zakelijke belegger en veel minder lang in de wacht wordt gezet. Verder worden storingen eerder verholpen en geldt bij een aantal providers dat er geen aansluitingskosten betaald hoeven te worden bij het afsluiten van een zakelijk abonnement.

 

Overal en altijd werken

Grootste voordeel van het afsluiten van een abonnement is echter het feit dat digitaal werken altijd en overal mogelijk is. Je kunt overal en altijd je werk doen, en kunt zo ook de kosten van digitale werkzaamheden prima gescheiden houden van de kosten van je privé telefoon, want dat is iets waar nogal eens misverstanden over kunnen ontstaan als een rekening een keer wat hoger uitvalt. Digitaal werken is iets dat tegenwoordig onmisbaar is. In de moderne tijd wordt er van je verwacht dat je altijd en overal je werk kunt doen. Zonder (zakelijk) abonnement gaat dit niet en werk je via je privételefoon dan mis je uiteindelijk het overzicht welke kosten je nou voor het bedrijf gemaakt hebt en welke kosten voor eigen rekening zijn.