Werkprocessen in een magazijn kunnen heel erg enerverend aan toe gaan. Vaak zijn het taken waarbij de fysieke gesteldheid van een arbeider stabiel moet zijn. Dit moet zo zijn omdat er doorgaans zwaar materieel wordt verplaats van het ene plaats naar het andere. Soms moeten dozen klaar worden gezet om afgevoerd te worden of gewoon omdat men de werkruimte anders wil inrichten om wat voor reden dan ook. Doordat er veel fysieke activiteit aan te pas komt, is het belangrijk dat de veiligheidsregels worden nageleefd. Dit zorgt ervoor dat er minder tot geen incidenten voorkomt. Gelukkig zijn er andere methoden om het werk in een magazijn dragelijker te maken. 

Rollenbanen

Er zijn verschillende werk attributen die processen in een magazijn sneller en efficiënter kunnen doen verlopen. Om maar een voorbeeld te geven kan een heftruck enorme hoeveelheden dozen met een zwaar gewicht makkelijk van de ene plaats naar de andere verplaatsen. Hetzelfde geld voor buffer rollenbanen. Een rollenbaan is een ideale hulpmiddel voor werkprocessen in een magazijn. Een rollenbaan is opgebouwd uit dwarsliggende rollen die heel soepel rolbewegingen maakt. Dit maakt het mogelijk om goederen snel van de ene plaats naar het andere te verplaatsen. Ideaal dus voor een prettige werksfeer in een magazijn afdeling. 

Verschillende Rollenbanen

Er bestaan verschillende soorten rollenbanen. Ze kunnen gecategoriseerd worden in 2 soorten: rollenbanen die aangedreven worden en rollenbanen die niet aangedreven worden. Aangedreven houdt in dat, middels een motor, de rollen in stelling worden gebracht. Aangedreven rollenbanen worden doorgaans gebruikt als de goederen die verplaats moeten worden een lange afstand moet afleggen. In de meeste gevallen gebruiken bedrijven die aan massa productie doen het meest rollenbanen die aangedreven worden. Bij rollenbanen die niet aangedreven worden gaat het ietsje anders aan toe, ze worden namelijk door de zwaartekracht in stelling gebracht. Een ander soort rollenbaan is een harmonica rollenbaan. Een harmonica rollenbaan is een rollenbaan die is opgebouwd uit flexibele onderdelen die ervoor zorgt dat er weinig ruimte wordt ingenomen in het magazijn. Maar een harmonica rollenbaan kan wel uitgerekt worden tot een lange rollenbaan. Met een harmonica rollenbaan is het makkelijk om bochten te maken. Nadat alle producten verplaatst zijn kan een harmonica rollenbaan netjes aan de kant gezet worden om andere werkzaamheden in het magazijn te hervatten. 

Veiligheid

Buffer rollenbanen zorgen ervoor dat de veiligheid is gegarandeerd. Doordat rollenbanen ervoor zorgt dat er minder wordt gelopen van het ene plaats naar het andere, heeft dit als gevolg dat er minder tot geen lichamelijke klachten bij de arbeiders voorkomt. De rollenbanen zorgen ervoor dat de goederen op een veilige manier verplaatst worden. Ben je van plan om de werkprocessen binnen het magazijn afdeling sneller, veiliger en efficiënter te doen verlopen dan moet je zeker de Buffer rollenbanen inschakelen. Door de inzet van de rollenbanen zullen werkprocessen met een stijgende trend zich gaan ontwikkelen. Dit zal de productie zeker een voordeel opleveren. Hoe meer er geproduceerd kan worden of afgeleverd kan worden des te beter het is voor de onderneming.

Bron: ecommercewebshops.nl