Het kopen van een refurbished printer brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo zijn ze veel goedkoper. Vaak beter dan een normale 2e-hands printer. In dit artikel gaan we je meer voordelen geven van een refurbished printer.

 

  1. Goedkoper

Zoals net vernoemd is één van de voordelen van een refurbished printer de prijs. Een refurbished printer kan tot wel 90% goedkoper zijn dan dezelfde printer die nieuw is aangeschaft. Doordat er goedkopere onderdelen worden gebruikt, kan de prijs omlaag. Hierdoor ben je niet meteen een kapitaal kwijt aan een printer die snel kuren kan krijgen.

 

  1. Kwaliteit

Ook de kwaliteit van een refurbished printer is beter dan die van een tweedehands printer. Doordat er bij een refurbished printer werkende onderdelen van een kapotte printer zijn gebruikt heb je altijd iets wat werkt. Dit is soms bij 2e-hands printers niet het geval. Hier zijn de onderdelen meestal niet vervangen en gaan er een paar na een korte tijd vaak stuk. Dit kan over langere tijd meer geld kosten dan een refurbished printer.

 

  1. Milieu

Een refurbished printer is ook nog eens goed voor het milieu. Doordat er geen nieuwe printers gemaakt hoeven te worden zal er ook minder uitstoot van de fabrieken plaatsvinden en er zal minder uitstoot zijn voor het transport van printers. Dit geldt ook voor het recyclen of vernietigen van oude kapotte printers. Door een refurbished printer te nemen verleng je de levensjaar van deze printer.

 

  1. Garantie

De garantie bij een refurbished printer is vaak beter dan die van een 2e-hands printer (dit is zo omdat 2e-hands printers vaak geen garantie hebben). De refurbished printers worden altijd goed nagekeken, schoongemaakt en indien nodig onderdelen vervangen voordat ze verkocht worden. Hierdoor krijg je gegarandeerd een werkende printer die nog lang mee kan.

 

  1. Modellen

Ben je opzoek naar een specifiek printermodel? Maar wordt deze door de fabrikant niet meer geleverd? Een handelaar in refurbished printers heeft deze vaak wel. Doordat hij oude printers inkoopt en opknapt is de keuze groot uit diverse modellen.

Kijk eens op de website van RefurbishedPrinters.nl voor hun aanbod aan refurbished zwart-wit- en kleurenprinters van HP.