Wanneer je niets kent van marketing, maar je wel een eigen onlinebedrijf wil oprichten, zal iedereen je vertellen dat linkbuilding een enorm belangrijke schakel is in het opzetten van een online bedrijf. Het is een van die zaken die ervoor kunnen zorgen dat jouw online bedrijf een enorm succes wordt. Om hiervoor te zorgen, moet je ervoor zorgen dat de zoekmachines van jouw bedrijf gaan houden en het leuk vinden. Des te leuker ze jouw webshop of website vinden, des te hoger je in de zoekmachines komt te staan. Hierdoor zullen meer mensen jouw online bedrijf vinden en erop terechtkomen. En laat goede linkbuilding daar nu net mee voor kunnen zorgen!

Wat is goede linkbuilding?

Om te weten wat goede linkbuilding is, moet je in de eerste plaats weten wat linkbuilding op zich juist inhoudt. Linkbuilding is letterlijk het opbouwen van links, links van jouw webshop of website waar mensen op kunnen klikken en zo op jouw online bedrijf terechtkomen. Het is de bedoeling om aan externe en interne linkbuilding te gaan doen, wanneer je wil scoren in de onlinewereld. Door andere online webshops en bedrijven te gaan contacteren en te vragen om jouw link op hun website te plaatsen, krijg jij meer bezoekers en mogelijke kopers op jouw shop. Google hecht hier veel belang aan, zij zien een link naar jouw webshop immers als een mogelijke aanbeveling. Hoe meer externe links je dus hebt, hoe beter!

Je kan ook aan interne linkbuilding doen en ook dat vindt Google belangrijk. Je kan interne en externe linkbuilding uitbesteden, maar dat hoeft niet. Je kan ook zelf een paar interne links op jouw webshop plaatsen, zodat klanten naar een andere pagina binnen jouw webshop worden geleid. Hoe meer interne links je hebt op je shop, hoe leuker Google het ook weer zal vinden en hoe hoger je in de zoekmachines zal komen te staan.

Linkbuilding uitbesteden

Wil je linkbuilding zelf gaan aanpakken dat kan perfect! Houdt er alleen wel rekening mee dat het een tijdrovende job is die veel geduld vraagt. Zeker wanneer je er niets van kent, kan het een ware strijd zijn. Wil je hier je energie niet insteken en wil je je richten op andere zaken van je online bedrijf, dan kan je linkbuilding uitbesteden. Een linkbuilding bedrijf zorgt er maar wat graag voor dat jouw linkbuilding goed zit en dat jouw bedrijf een groot succes wordt!

Waarom een linkbuilding bedrijf inschakelen?

Er zijn zoveel redenen om een linkbuilding bedrijf in te schakelen. Het bespaart je ten eerste een hoop tijd en moeite. Wanneer je er niets van kent, moet je je in linkbuilding gaan verdiepen en dit vraagt tijd. Jij kan die tijd dan gebruiken om in andere zaken te steken die ook belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Daarnaast weet een linkbuilding bedrijf als geen ander waar het mee bezig is en hoe je goede linkbuilding zowel intern als extern moet opbouwen. Ze kennen de markt, de kneepjes van het vak en hebben bovendien ruime kennis en ervaring. Linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding bedrijf is natuurlijk niet gratis. Houdt in je achterhoofd dat het wel geld kost, maar dat het een goede investering is!