Tegenwoordig kan iedereen wel een website beginnen. Ook al heb je nog weinig verstand van de online wereld het is steeds makkelijk geworden voor de gewone digileek. Maar vergist je er niet in. Een website is zo gemaakt met WordPress daar ben je misschien een weekje mee bezig. Maar dan begint het eigenlijk pas. De belangrijkste vraag is eigenlijk hoe komen er mensen op mijn website. Ze komen er niet zomaar. Elke dag komen er in Nederland wel duizenden nieuwe websites erbij. Probeer daar maar eens tussen te komen. Wij hebben een aantal tips voor je waar je aan moet denken voordat je een website gaat maken.

Domeinnaam & Hosting

Heb je al een naam bedacht die je wilt gebruiken voor je website. Controleer dan eerst of het vrij is. Dit kun je doen bij alle hostingpartijen. Een hosting is een bedrijf die jou website bewaard op zijn server. Een hosting zorgt ervoor dat je website online zichtbaar word. Met een CMS kun je bepalen hoe je website gaat bouwen. Heb je geen technische ervaring dan is WordPress vaak het makkelijkste om mee te beginnen. Je kan er ook voor kiezen om een website laten maken door een bedrijf die erin is gespecialiseerd.

Doelgroep

Voordat je een website gaat maken moet je weten wie je doelgroep is. Wie zullen je bezoekers zijn. Alleen een profiel van je bezoeker is niet genoeg. Je moet ook weten waar je doelgroep zich bevind. Zijn ze vooral actief op social media of zijn ze vooral te vinden op diverse forums. De inhoudt van je website moet passen bij je bezoekers. Zijn het kinderen die op je website komen dan schrijf je hele andere teksten dan wanneer er volwassen mensen wilt aantrekken.

Structuur

Hoe ga je website eruit laten zien? Welke categorieen zijn er? Welke pagina’s zijn echt belangrijk? Hoe kunnen je bezoekers overzicht krijgen over je website. Dit is een van de lastigste onderdelen van een website maken. Vaak kun je zoveel pagina’s maken dat je website een dolhof wordt. Bedenk voordat je een website gaat bouwen goed na hoe je structuur wil bouwen.

Eigen content en foto’s

Een van de basis regels is niks over kopieeren van andere website. Zorg dat alle teksten door jou zelf zijn geschreven. Google ziet namelijk zo dat jij tekst heb overgenomen van iemand anders. Je loopt hierdoor het risico dat je een penalty krijgt op je pagina. Foto’s kun je het beste zelf nemen. Foto’s overnemen van andere website zonder toestemming kan je in flinke problemen brengen. De oorspronkelijke eigenaar kan je namelijk een flinke boete opleggen.