Zoekmachineoptimalisatie, in de volksmond ook wel bekend als SEO, kan indien het goed wordt toegepast op uw blog ertoe leiden dat uw blog goed verkeer krijgt van zoekmachines, naast sociale media, hetgeen door de meeste bloggers de voorkeur krijgt. Zoekmachines kunnen gratis extra verkeer bieden zonder dat u veel inspanningen van u hoeft te doen, behalve dat u ervoor zorgt dat uw blog is geoptimaliseerd voor zoekmachines. U kunt deze willekeurige bezoekers ook veranderen van willekeurige bezoeker tot vaste bezoeker. Hier bespreken we enkele van de belangrijke SEO-tips die u op uw blog kunt toepassen om een hogere positie in zoekmachines te bereiken en vandaar die extra bezoekers naar uw site te halen.

Target juiste zoekwoorden

U moet zoekwoorden targeten die bij uw niche horen. Kies zoekwoorden waarvan u denkt dat ze werken en die uw site helpen ranken. Ga niet alleen voor zoekwoorden die echt breed en concurrerend zijn, want de meeste populaire blogs staan ​​al hoger op die zoekwoorden, daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u unieke zoekwoorden target maar niet te uniek, zodat niemand ernaar zoekt.

Schrijf koppen voor zoekmachines en mensen 

Je koppen moeten iets zijn dat goed scoort in zoekmachines en wat ook mensen aantrekt om het te delen via de sociale media. Maak niet alleen kopjes voor zoekmachines. U kunt hetzelfde scoren, maar tegelijkertijd verliezen omdat uw koppen niet veel mensen aantrekken om op uw link in zoekmachines te klikken. Het beste is om ervoor te zorgen dat zowel zoekmachines als mensen van je blog houden. Het enige dat u hoeft te doen, is om koppen te schrijven waarnaar mensen zoeken in zoekmachines, zoals SEO tips voor bloggers, Hoe u uw blogverkeer kunt vergroten, Hoe u online geld kunt verdienen, etc.

Links bouwen

Er zijn veel manieren om kwaliteitslinks naar uw blog te verkrijgen, bijvoorbeeld guest-blogging, door een link naar uw blog toe te voegen aan uw bericht. Het plaatsen van gastblogs is ook een goede manier om in een nieuwe community te komen en meer blogverkeer te ontvangen. Je kunt ook links opbouwen via een relatie waarbij je contact opneemt met de eigenaar van een blog en een verzoek om links uit te wisselen. Dit betekent dat je een link toevoegt naar zijn of haar blog als een referentie op een van je berichten en hij hetzelfde doet en dus je verkeer en backlinks verhoogt. Verder is het natuurlijk ook van belang dat je website SEO-technisch goed in elkaar zit. Als dat niet als eerst op orde is, wordt het alleen maar moeilijker om goede resultaten te behalen. Ben je hier zelf geen expert in? Dan kan je altijd een goedkope website laten maken om het vervolgens aan te passen naar jouw smaak!